Stran 1 od 1

"25.000 samostojnih podjetnikov živi na pragu revščine" ...kje živimo pa ostali?!?

Objavljeno: 20 Okt 2015 21:10
Napisal/-a Jasminka Aleksić
http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/25-00 ... ine/375772
Izmislili s(m)o si mednarodni, svetovni dan dostojnega dela, ki ga "praznujemo" 7. septembra, medtem pa se še vedno dogajajo izrabljanja na dnevni bazi in ne premoremo kanček zdravega razuma, da bi se zavzeli za dostojno življenje vseh na svetu.
Konfederacije, razprave, gibanja, opozorila, statistike, zakonodaja, agencije, zavodi za zaposlovanje... očitno ne bo zadostovalo za konkretne spremembe, dokler se vsak posameznik ne bo samoodkrito pogledal v ogledalo in si priznal, ter si odpustil, da je s svojim ne/sodelovanjem dovolil stvarem priti tako daleč.
Skupaj ustvarjamo družbo in življenje v katerem živimo. Skupaj smo tudi odgovorni za posledice.
Optimalna rešitev težav omenjenih v članku ni progresivna obdavčitev ali pa zagotovitev minimalnih urnih postavk za določene vrste dela, saj le-teh še vedno primanjkuje (tudi robotizacija prinaša s sabo podobne posledice) in veliko je takih ljudi, ki za delo iz nekega razloga niso sposobni, pa vseeno živijo med nami. Kdo si še vedno upa soditi, da si le-ti ne zaslužijo življenja?!
Optimalna rešitev je DATI VSEM ENAKE MOŽNOSTI, da dostojno živijo, se izobražujejo in razvijajo svoje potenciale ter z njimi bogatijo družbo.
Optimalna rešitev v tem trenutku je sprememba razmišljanja in sprememba denarnega sistema v bolj pravičnega. Dati vsem enake možnosti za dostojno življenje pomeni v tem sistemu DATI ljudem DENAR. Dati kot bi sami želeli prejemati.
Optimalna rešitev je Zagotovljen Življenjski Dohodek.
Združenje enako odgovornih - ZEO
Oprostim si, da sem sprejela in si dovolila verjeti, da bo sistem poskrbel zame, če bom pridna, odlična učenka in delovna delavka, ki se trudi svoje znanje prenašati dalje.
Oprostim si, da sem sprejela in si dovolila v preteklosti ne zanimati se za politiko, gospodarstvo in družbena dogajanja, kot tudi spremembe in s tem posledično za ne izboljšanje razmer na svetu.
Oprostim si, da sem zaradi strahu pred preživetjem ali nesprejemanjem drugih/sistema sprejela in si dovolila molčati ob pričevanju zlorab na delovnem mestu, medtem ko sem verjela, da bo sistem prepoznal moje delo in lastni vložek truda, da bodočim rodovom dam, kar najbolje zmorem in znam.
Zavezujem se, da bom pri sebi z vsakim dihom odpravljala sebična ravnanja ter strahove in se s tem opolnomočila za dostojno življenje tako sebe, kot drugih.
j.a.z

Re: "25.000 samostojnih podjetnikov živi na pragu revščine" ...kje živimo pa ostali?!?

Objavljeno: 22 Okt 2015 14:10
Napisal/-a Valentin Rozman
Potrjujem

Re: "25.000 samostojnih podjetnikov živi na pragu revščine" ...kje živimo pa ostali?!?

Objavljeno: 26 Okt 2015 11:50
Napisal/-a Blaž Cegnar
Sem lektoriral in podal med objave.